Opskrift på forårsruller

Lovede jer vist en opskrift på forårsruller for noget tid siden – men så skete der pludselig en hel del i mellemtiden… Det kan jeg fortælle om senere, dårlige nyheder og forårsruller passer ikke sammen.

Det skal man bruge:
1 lille pk vermicelli nudler
1 håndfuld black fungus (sorte, tørrede svampe)
500 gr hakket svinekød eller kyllingekød
2 gulerødder, julienne
1 stort løg, hakket
Forårsløg, snittet
1 spsk fiskesauce
Salt, peber
1-2 flasker rapsolie
Rispapir eller “dej-papir” fra frost

Man starter med at bløde nudler og svampe op i hver deres skål – de skal overhældes med kogende vand og stå i ca. 20 minutter (føl dig frem!). Når de er opblødt, klippes nudlerne i små stykker, og svampene hakkes fint.

Photobucket

Det hakkede kød blandes godt med alle andre ingredienser. (Klip evt lidt i farsen hvis du synes nudlerne stadigvæk er for lange.)

Den “rigtige” vietnamesiske måde at lave forårsruller på, er med rispapir som man bløder lidt op i lunken vand, og derefter ruller. Sidste gang prøvede jeg dog med noget kinesisk “dej-papir” som man køber på frost. Synes det var MEGET nemmere at håndtere, end rispapir som tit flækker. Du kan finde “dej-papiret” (som jeg ikke ved hvad hedder rigtigt), i frostboksen hos din asiatiske købmand. 
How to roll!
Photobucket

For at få lukningen helt tæt, kan man pensle med en blanding af maizenamel og vand – så undgår man alt fyldet falder ud i frituren! 

Photobucket

Ta-daaaa – færdigrullet og klar til at syde!

Olien skal være KÆMPE varm – brug en høj gryde, fyld den op med olie til over halvdelen, og steg et par ruller af gangen til de er gyldenbrune og færdige.

PhotobucketPhotobucket
Dinner is done!

Server med nouc cham (den originale dipping sauce som bruges i Vietnam), eller bare med sweet chili sauce hvis man vil gøre det ekstra nemt. (Det ekstra arbejde er dog det hele værd).

About Mor til Alma

Kvinde, designer, hustru, kattedame og ikke mindst mor! Blogger på www.almaomega.com om hverdage i Kbh NV - hvordan den er i virkeligheden og hvad vi drømmer om!

3 responses to “Opskrift på forårsruller”

 1. Rikke C. says :

  NØJS, de ser virkelig lækre ud. Nu er jeg sulten.

  Øv.

  Rikke / uno más
  http://www.rikkechr.blogspot.com

 2. Mia-Linh says :

  De er MEGA lækre! Og ser man bort fra olien er de da også nogenlunde sunde ;-) hehe

 3. Julie says :

  Normalt er forårsruller ikke min favorit spise, men disse billeder giver mig alligevel lyst til dem
  – Godt gået :)

  Kig gerne forbi:

  http://itsmypassions.blogspot.com