Hver sit hus

Photobucket
One for you, one for me..

Jeg læste engang om et ægtepar der havde hver deres lejlighed. De var gift og havde børn, men boede hver for sig. Hun i hendes smarte loftslejlighed, men hvide gulve og feminine detaljer. Han i sin maskuline lejlighed, med sorte møbler og gevir på væggene. Det lyder måske lidt mærkeligt at være gift, have fælles børn og et kærlighedsliv, og så stadig vælge at bo hver for sig… Men for mig lyder det faktisk meget fedt. 

Synes altid der er en kamp når man skal forene to forskellige mennesker/stilarter i et hjem – hvis man der ikke er så heldig at den ene part overlader alt der hedder indretning til den anden. Samtidig har man mulighed for at koble af hver for sig, og så være “på” når man ses… Det er vel lidt som at være kærester (der ikke bor sammen), bare med vielsesesring? Nogle gange sover man hos den anden, andre gange hos en selv. Af og til alene, men så kan man fylde i sengen. Man kan invitere alle sine veninder over til vino-aften uden at skulle sende manden i byen – han kan bare gå hjem! ja, jeg synes det lyder lidt tiltalende… Hvis man altså havde to store, fede lejligheder at bo i, that is.

About Mor til Alma

Kvinde, designer, hustru, kattedame og ikke mindst mor! Blogger på www.almaomega.com om hverdage i Kbh NV - hvordan den er i virkeligheden og hvad vi drømmer om!

2 responses to “Hver sit hus”

 1. Anonymous says :

  Jeg er ret vild med dit indlæg – men savner lidt, at der også er beskrivelse af, hvad det også kan give af mentalt rum og overskud at leve på den måde.
  Det kan også være en kamp at få omgivelserne accept af den måde at leve på – også at acceptere det selv :o)

 2. Mia-Linh says :

  Altid dejligt med kommetarer der kan føre til flere tanker :) Det kan helt bestemt være en kamp at få omgivelserne til at acceptere måden at leve på – det er jo “det rigtige/ det naturlige/ det man bør gøre” at flytte sammen når man får børn og mand, og man skal helt sikker forberede sig på mange undrende spørgsmål hvis man vælge at leve sådan.. Der er helt sikkert nogle der vil påstå man er bange for commitment.

  Ved heller ikke hvor holdbart “konceptet” er fx hvis man lige har fået en nyfødt osv, men måske når man er blevet noget ældre, børnene er større/flytte hjemmefra evt. Tror fx mange skilsmisser kunne være undgået hvis man gav hinanden den plads at bo hver for sig, men stadig være i et forhold..

  Mvh. til mentalt overskud, tror jeg du har helt ret. Man bibeholder/genfinder en del af sig selv ved at have sin egen base – en opladningsstation, hvor alt er som men selv ønsker. Det er tit det man giver afkald på ved at flytte sammen.. eller det man kommer til at savne.